Toch kaarsje aansteken in Heppeneert ondanks Belgisch verbod op niet-essentiële reizen

Print
Toch kaarsje aansteken in Heppeneert ondanks Belgisch verbod op niet-essentiële reizen

Afbeelding: Bedevaartsoord Heppeneert

Bedevaartsoord Heppeneert biedt de mogelijkheid om devotiekaarsen te laten branden zonder dat mensen zich hoeven te verplaatsen.

Vanwege de coronacrisis verbiedt België sinds ruim een week niet-essentiële reizen naar en vanuit het buitenland. Dat treft ook gelovigen uit Nederlands-Limburgs die doorgaans massaal de weg naar het plaatsje Heppeneert bij Maaseik weten te vinden.

Twee medewerkers van Heppeneert bieden nu uitkomst: na overmaking van de kosten van de kaars op de rekening van VZW O.-L.-Vrouw van Rust Heppeneert (BE69 0689 3123 4278) steken zij de kaarsen aan in de kaarsenkapel van Heppeneert. Wie een grote noveenkaars met afbeelding wenst, schrijft € 3,70 over. Een grote noveenkaars zonder afbeelding kost € 3 en de driedagenbrander met afbeelding € 2 .

„De intenties zullen met de nodige discretie worden opgenomen in de intentiedoos achteraan in de kerk”, vertelt secretaris Bert Bohnen. „We zullen regelmatig een foto van de kaarsenkapel plaatsen op de website van Heppeneert: www.heppeneert.eu.”