Dag en nacht opvang op Heerlerbaan voor kinderen van ouders met cruciale beroepen

Print
Dag en nacht opvang op Heerlerbaan voor kinderen van ouders met cruciale beroepen

Kinderen met ouders die cruciale beroepen hebben worden vanaf woensdag dag en nacht opgevangen. Afbeelding: HUMANKIND

Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld -

Op de Heerlerbaan in Heerlen is vanaf woensdag, 24 uur per dag en zeven dagen in de week, opvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Het betreft een Parkstadbreed initiatief.

Deze nieuwe, extra noodvoorziening wordt ondergebracht in Kinderdagverblijf /BSO Heerlerbaan van Humankind. Parkstadgemeenten, kinderopvangorganisaties en zorgpartners hebben dit gezamenlijk georganiseerd.

Sinds de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus zijn scholen gesloten en is kinderopvang alleen geopend voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Vanaf woensdag kunnen deze kinderen ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekeinde opgevangen worden.

Verantwoordelijkheid

„Samen met de gemeenten, Kinderopvang Parkstad, Stichting Kinderopvang Nuth, POV Heerlen/Voerendaal, CMWW en Kinderdagpaleis Eigenwijs neemt Humankind zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt initiatiefnemer en regiodirecteur Claire van der Velden. „Wij willen mensen steunen die Nederland draaiende houden.”

De opvanglocatie op de Heerlerbaan staat in de directe omgeving van het ziekenhuis en heeft parkeergelegenheid op eigen terrein. Van der Velden: „Gestart wordt op de Heerlerbaan. Mocht de vraag groeien, dan is al gekeken naar andere locaties in Parkstad. Dan valt zowel te denken aan Humankind als aan eigen locaties van andere aanbieders van kinderopvang.”

Melden

De ouders kunnen zich melden bij het regiokantoor van Humankind Zuid-Limburg. Humankind, voortgekomen uit Humanitas, geldt met 450 filialen als de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland.