Logeerhuis Kapstok Venray tijdelijk dicht in lustrumjaar

Print
Logeerhuis Kapstok Venray tijdelijk dicht in lustrumjaar

Logeerhuis De Kapstok in Venray vijf jaar geleden, nog voor de opening. Afbeelding: Ge Hirdes

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Logeerhuis Kapstok in Venray viert dit jaar het vijfjarige bestaan. Vanwege het coronavirus mag er sinds 20 maart al niemand meer logeren.

Het logeerhuis in Venray is een vrijwilligersorganisatie die mantelzorgers helpt door de mensen die ze ondersteunen een poosje bij Kapstok te laten logeren. Zo kan de mantelzorger op adem komen of even weg voor een korte vakantie. Bij Kapstok kunnen maximaal zes mensen die enorm steunen op hun mantelzorgers tegelijkertijd logeren.

„We hebben alle bestaande afspraken met pijn in het hart afgezegd”, vertelt Judith Lemmen van het logeerhuis. „Er was veel begrip, maar voor menig mantelzorger is het heel zwaar. Ze laten hun dierbare niet voor niets een poosje bij ons. Ze hebben tijd heel hard nodig om zelf een beetje op adem te kunnen komen. Er zitten vaak schrijnende gevallen bij die nu echt even niet weten hoe ze het allemaal geregeld krijgen. De druk op deze mantelzorgers is momenteel echt heel erg groot.”

Eigenlijk zou Kapstok op 24 april het vijfjarige jubileum vieren. Maar dat feest is inmiddels verzet naar 30 oktober.