ZLM Tour geschrapt en verplaatst naar 2021

Print
ZLM Tour geschrapt en verplaatst naar 2021

Mike Teunissen op weg naar de eindzege in de laatste ZLM Tour. Afbeelding: Luc Lodder

Weer een sportevenement waar een streep door gaat: de ZLM Tour wordt geschrapt en uitgesteld naar 2021. De wedstrijd zou van 27 tot en met 21 mei verreden worden.

De organisatie maakte woensdag bekend dat de 33ste editie van 2020 naar 2021 verplaatst wordt in verband met de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid in verband met het coronacrisis. Grote evenementen, waarvoor een vergunning nodig is, zijn verboden tot 1 juni. Daar valt de ZLM Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd in het zuiden van het land, dus ook onder.

,,Erg jammer dat we ondanks al het harde werken van zowel vrijwilligers, werknemers, partners, leveranciers en etappeplaatsen deze editie niet kunnen doorzetten. Op dit moment zijn er echter belangrijkere zaken en samen met alle betrokken stakeholders gaan we zorgen voor continuïteit van deze Nederlandse meerdaagse koers”, luidt de reactie van Martin de Kok, algemeen manager van organisator Libéma Profcycling.

De ZLM Tour wil volgend seizoen terug naar de oorspronkelijke datum, vlak voor het NK en mikt op 16-20 juni. Vorig jaar was de proloog in Yerseke, was de tweede etappe ook op Zeeuwse grond en ging de ronde daarna via Etten-Leur - Buchten, Buchten - Landgraaf en Eindhoven - Tilburg door de rest van de zuidelijke provincies. Winnaar in 2019 was Mike Teunissen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen