Tunnel Maasboulevard Maastricht ’s avonds en ’s nachts dicht

Print
Tunnel Maasboulevard Maastricht ’s avonds en ’s nachts dicht

Er is een tekort aan gekwalificeerde tunneloperators. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

De verkeerstunnel onder de Maasboulevard in Maastricht gaat per direct ’s avonds en ’s nachts op slot.

Als gevolg van de coronacrisis is er momenteel sprake van onderbezetting in de poule van tunneloperators die de drukke tunnel in de binnenstad normaliter op afstand bewaken. Omdat de veiligheid daardoor niet gegarandeerd kan worden, heeft de gemeente Maastricht besloten de tunnel tussen 21.30 uur ’s avonds en 5.30 uur ’s ochtends volledig te sluiten.

Garage

De tunnel onder de Maasboulevard is de enige die niet Rijkswaterstaat maar de gemeente zelf in eigendom heeft. „Normaal gesproken wordt de tunnel 24 uur per dag actief gemonitord”, legt een woordvoerder uit. „Maar er is nu een tekort aan gekwalificeerde tunneloperators.” Uit privacyoverweging wil de gemeente niet zeggen of het tekort is ontstaan als direct gevolg van ziekte of omdat de operators elders ingezet moeten worden.

In de late avonduren en ’s nachts is het door de sluiting ook niet mogelijk om de Q-park parkeergarage via de tunnel in te rijden. Het is wel te allen tijde mogelijk om die garage uit te rijden.

Met de hulpdiensten in Maastricht zijn alternatieve routes besproken.

Hoge Brug

De situatie heeft ook gevolgen voor de voetgangers- en fietsersliften van de Hoge Brug. Die worden niet, zoals de tunnel, normaliter 24 uur per dag gemonitord, maar eventuele noodoproepen vanuit de liften komen wel in dezelfde meldkamer binnen. Om die reden heeft de gemeente besloten de liften tussen 21.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends buiten werking te stellen.

Het is niet duidelijk hoe lang de maatregel gaat duren. De gemeente Maastricht bekijkt de mogelijkheid om met spoed nieuwe tunneloperators op te leiden.

Verkeer dat richting de tunnel gaat, wordt bij de beide bruggen aan weerskanten afgehouden en omgeleid. Voor verkeer dat aan de andere kant van het centrum moet zijn, gaat de omleiding via de A2-tunnel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →