Column

‘Een bezoek aan de supermarkt is een geheel nieuwe gewaarwording geworden’

Print
‘Een bezoek aan de supermarkt is een geheel nieuwe gewaarwording geworden’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

COLUMN - Wie had dat ooit kunnen bedenken: de supermarkt als laatste bastion van samenzijn buiten de deur.

Het is sinds kort realiteit. De enige plek waar we voorlopig, buitenshuis, noodzakelijk en onontkoombaar nog dicht bij elkaar mogen verblijven. Een bezoek aan de supermarkt is daarom, voor mij althans, een geheel nieuwe gewaarwording geworden. Ik werp een blik in de zaak om te zien hoe druk het is, pak mijn mandje of karretje en ga dapper op pad.

Ja, enige gespannenheid kan ik niet ontkennen als ik tussen winkelend publiek laveer richting de boodschappen die ik nodig heb. Ietwat gereserveerde blikken van anderen kruisen mijn blikveld. Ook zij moeten nog wennen aan deze behoedzame manier van inslaan wat nodig is. Zelden zoveel begripvolle hoofdknikjes uitgewisseld als de afgelopen weken. „Gaat u voor”. Geruststellend.

Bij de koelcel met zuivel aangekomen word ik overvallen door twijfel. Wat als ik die deur aanraak? Kan het virus daar ook op zitten, en overleven? Nieuwe vragen, niets is meer vanzelfsprekend. De hypochonder komt in mij naar boven. Eenmaal thuis: handen wassen!

Nog iets ontdekt: dat de ene supermarkt de andere niet is, is een open deur, maar dat valt me deze dagen extra op. Sinds kort doe ik mijn boodschappen in die iets rustiger grootgrutter verderop in mijn wijk. Prioriteiten. Minder mensen, meer ruimte. Dergelijke kwaliteiten winnen het van aanbiedingen.

En ik hamster toch. Stiekem. Bij elke boodschap neem ik een extra pak, potje of blik mee. Zodat het amper opvalt. Want je weet maar nooit….

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen