Inwoners Berg aan de Maas plakken hartjes op de ramen voor coronapatiënten

Print
Inwoners Berg aan de Maas plakken hartjes op de ramen voor coronapatiënten

Een woning in Berg aan de Maas. Afbeelding: Facebook

Berg -

Bewoners van Berg aan de Maas en Nattenhoven plakken hartjes op de ramen om coronapatiënten in het dorp te steunen.

Zo willen ze laten zien dat aan de getroffenen dorpsgenoten gedacht wordt. Corinne Hamers zette de toon, direct nadat ze kennis had genomen van het overlijden van een buurman, een vijftiger, aan corona. „Wat konden we doen om te laten zien dat we zijn nabestaanden en alle andere mensen die met de ziekte te maken krijgen een warm hart toedragen? De ramen beplakken met hartjes”, vertelt Hamers.

Emotioneel

Voor ze het wist, hadden andere huishoudens aan de Molenweg hetzelfde gedaan. „Super”, noemt de initiatiefneemster dat. „Met een klein gebaar een beetje positiviteit creëren. De familie van de overledene werd er emotioneel van. En ik op mijn beurt word emotioneel van het feit dat ook elders in Berg en Nattenhoven steeds meer hartjes op de ramen verschijnen dankzij oproepen op sociale media.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen