Showbizz-rubriek

Rowwen Hèze hoopvol tijdens coronacrisis: ‘Blijf positief, er komen weer betere tijden’

Jack Poels, bekend als de leadzanger van dialectband Rowwen Hèze. © ANP Kippa

Benieuwd naar interessante weetjes over bekende Limburgers? In deze showbizz-rubriek struint De Limburger het internet af voor de bijzondere en opvallend berichten van BL’ers op social media.

Chantalle Donné

De Maastrichtse violist André Rieu wil het zorgpersoneel in deze rumoerige tijd een hart onder de riem steken. Vandaar dat hij een filmpje op Facebook deelt waarin Heal The World van Michael Jackson wordt gezongen.

Heb je zin in wat troost of afleiding? Dan kun je woensdagavond live naar de Maastrichtse zangeres en actrice Hadewych Minis luisteren via Privé Podium. Om 20.00 uur begint het optreden, meldt ze via social media.

Het kabinet heeft maandag aanvullende maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen. Zo zijn bijvoorbeeld alle bijeenkomsten tot 1 juni (in plaats van 6 april) verboden, ook met minder dan 100 mensen. Een domper voor de fans van dialectband Rowwen Hèze, omdat de theatershows nu zijn afgelast. ‘Graag hadden we er samen met jullie een paar mooie avonden van gemaakt, maar uiteraard is er het besef dat gezondheid het belangrijkste is voor ons allemaal. Waar mogelijk zullen optredens ingehaald worden. Blijf positief, er komen weer betere tijden. We kunnen er met z’n allen voor zorgen dat ons nog een prachtige zomer te wachten staat’, zeggen de muzikanten op Facebook.

De programmering op 3FM wordt vernieuwd! Vanaf 1 april zijn Mark van der Molen en Ramón Verkoeijen uit Venray in de avonduren te horen. Ramón, die vanwege privéomstandigheden thuiszit, wordt momenteel nog vervangen door Timur Perlin. Zodra hij volledig hersteld is, presenteren Mark en Rámon de show weer als duo.

De in Roermond geboren danser en choreograaf Timor Steffens blijft zijn volgers prikkelen met diverse online uitdagingen, wel gericht op dans. Maar dit is toch wel een hele pittige challenge! In de video is te zien hoe collega Francesca Cama een dans uitvoert op een remix van rapper Khia. Niet zo maar een dans, maar ze past voguing toe. Voguing is een dansstijl waarbij je diverse poses van modellen imiteert. Probeer het maar eens uit!

Singer-songwriter Nienke Wijnhoven uit Horst drukt iedereen op het hart om écht binnen te blijven. Ook zij probeert er het beste van te maken tijdens de coronacrisis.

Fortunees Jorrit Smeets mag woensdag 25 kaarsjes uitblazen! Veel bezoek zal hij niet krijgen, want ook voor verjaardagspartijtjes thuis gelden strikte voorzorgsmaatregelen. Maximaal drie mensen op bezoek en afstand tot elkaar houden.

Voormalig Miss Nederland Kelly Weekers uit Weert komt met een wijze tip tijdens deze moeilijke tijd.

YouTube-ster Emma Keuven uit Hunsel laat in een vlog zien hoe zij de eerste week zonder school en evenementen heeft ervaren.

Oud-voetballer en commercieel manager van MVV Tom Daemen is het voetballen nog niet verleerd. Samen met zijn zoontjes laat hij zien wat hij in zijn mars heeft.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal