Nepsite mondkapjes offline gehaald

Print
Nepsite mondkapjes offline gehaald

Afbeelding: Getty Images

Justitie heeft een website uit de lucht laten halen waarop oplichters deden alsof ze mondkapjes verkochten.

Daarbij werden de gegevens van een groothandel in Noord-Nederland gebruikt, dat bedrijf heeft er echter niets te maken. De groothandel heeft aangifte gedaan. De website liep via de Verenigde Staten, de webhoster daar heeft op verzoek van het Openbaar Ministerie de site offline gehaald. Politie en OM zijn een onderzoek gestart naar de daders achter deze oplichtingswebsite.

De zaak kwam aan het rollen nadat een vrouw uit Hongkong voor 28.000 euro mondkapjes had besteld. Zij heeft aangifte gedaan van oplichting. Waarschijnlijk zijn er meer slachtoffers.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Wereldwijd merkt het OM een toename in corona-gerelateerde online oplichtingspraktijken, zoals phishing naar bankgegevens van ‘banken’ die ‘bacterievrije bankpassen leveren’, nepberichten over het besmettelijke virus met daarin verstopt malware en e-mails met foute ‘thuiswerklinkjes’. Het OM liet woensdag weten extra streng op te treden tegen mensen die de crisis gebruiken voor strafbare praktijken.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen