Bevrijdingsfestival Weert hoeft subsidie niet terug te betalen

Print
Bevrijdingsfestival Weert hoeft subsidie niet terug te betalen

Ondanks flinke drukte, sloot het bevrijdingsfestival in Weert af met een klein financieel verlies. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Weert -

Omdat het bevrijdingsfestival Weert geen winst heeft gemaakt, maar juist verlies heeft gedraaid, hoeft de organisatie geen subsidie terug te betalen aan de gemeente.

De gemeente ging er in eerste instantie van uit dat het bevrijdingsfestival, dat in september vorig jaar plaatsvond, ruim negenduizend euro in de plus was geëindigd. Ze wilde daarom dat de organisatie dit bedrag terug zou betalen van de reeds uitgekeerde vijftigduizend euro subsidie. De organisatie wist echter hard te maken dat ze enkele duizenden euro’s verlies had gedraaid door nagekomen rekeningen, waarop de gemeente besloot dat ze het hele subsidiebedrag mocht houden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen