Milieuparken: Born dicht, Schinnen beperkt toegankelijk

Print
Milieuparken: Born dicht, Schinnen beperkt toegankelijk

Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Schinnen / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Afvalverwerker RWM sluit het milieupark in Born vanaf donderdag. Dat in Schinnen is vanaf vrijdag alleen nog toegankelijk voor afval waarvoor niet betaald hoeft te worden.

De inrichting van het milieupark in Born maakt het lastig om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Het is vooral lastig om anderhalve meter afstand te houden tussen twee personen. Eerder werd de stortplaats in Stein al gesloten.

Lees ook: Agressie op milieuparken door drukte; Stein gaat dicht vanwege toestroom

De voorziening in Schinnen blijft voorlopig wel open, maar het is vanaf vrijdag niet meer mogelijk om restafval, hout, asbest en puin te storten.

De parken in Geleen en Sittard zijn nog wel open. Inwoners van Beekdaelen kunnen nog terecht op de milieuparken van Rd4.

RWM hanteert een toegangsdosering, waardoor er lange wachtrijen kunnen ontstaan. Het bedrijf roept dan ook op om alleen naar een milieupark te gaan als het écht niet anders kan en er vooral geen gezinsuitje van te maken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →