Kinderen op jacht naar beren in Posterholt tijdens de coronacrisis

Print
Kinderen op jacht naar beren in Posterholt tijdens de coronacrisis

En weer een beer gespot tijdens de berenjacht in Posterholt. Afbeelding: Fotografie Kuit

Posterholt / MariaHoop -

Wie tijdens een coronawandeling door Posterholt loopt, zou zich kunnen verbazen over de vele beren die achter de ramen staan. Een initiatief van dorpsgenoten om het kroost enig vertier te bieden tijdens de spaarzame momenten in de buitenlucht.

De jongens van Annemieke Drohm uit Posterholt zijn net terug van een rondje door de buurt. Even een frisse neus halen, want dat mag in deze dagen van strenge coronamaatregelen best van het RIVM. Tijdens hun tocht Rund um Hause kwamen ze maar liefst 26 beren tegen. Knuffelberen welteverstaan, die door buurtgenoten achter het raam zijn gezet.

Berenjacht

Het idee om te ‘jagen’ op knuffelberen komt volgens berichten op social media oorspronkelijk uit Australië en het Verenigd Koninkrijk waarbij het prentenboek ‘We gaan op berenjacht, als inspiratie geldt. Cindy Daamen uit Posterholt hoorde ervan via een Belgische collega en plaatste een berichtje op Facebook. „Ik had nooit gedacht dat het zo’n rage zou worden. Op een landelijk forum zag ik het ook al voorbijkomen.”

Het maakt volgens Cindy een wandelingetje met de hond ineens een stuk leuker. „Je moet toch wat verzinnen met de kinderen. Die van mij zijn vier en zes en hebben niet altijd zin om alweer mee te gaan wandelen. Dan maakt de berenjacht het toch een stuk leuker.”

Eenvoudig plezier

Dorpsgenote Annemieke Drohm deelde het Facebookbericht en kreeg inmiddels veel reacties. „Ik heb begrepen dat er ook in Herkenbosch en Maria Hoop inmiddels een aantal beren achter het raam staan. Het leuke aan dit initiatief is het eenvoudige ervan. Zet een beer voor je raam en ga op jacht naar andere beren. Mijn kinderen van drie en vijf vinden het in ieder geval geweldig.”

Toch kreeg Drohm ook kritiek en enkele negatieve reacties. Niet iedereen kon de oproep om naar buiten te gaan waarderen. „Volgens de coronaregels is een wandelingetje met het gezin gewoon toegestaan. En er wordt ook niet opgeroepen om massale speurtochten te houden. Gewoon even naar buiten, op berenjacht.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →