Extra medisch personeel voor ziekenhuis Weert

Print
Extra medisch personeel voor ziekenhuis Weert

Leden van de Juniorkamer hebben een spandoek aan de gevel van het Weerter ziekenhuis gehangen. Afbeelding: SJG

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij de personeelsafdeling van het SJG in Weert zijn 275 reacties binnengekomen van zorgverleners die willen helpen om de grote toestroom van coronapatiënten aan te kunnen.

De aanmeldingen zijn gedaan na een oproep van veel ziekenhuizen, waaronder ook het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert, om meer mankracht. Behalve de 275 reacties van zorgverleners hebben zich ook 90 vrijwilligers voor hulp aangeboden. Die hebben de afgelopen dagen al meegeholpen bij het schoonmaken van de triagetent bij het ziekenhuis en het inrichten van extra piketkamers voor medewerkers. In totaal zijn sinds vorige week 4 vrijwilligers, 35 verpleegkundigen, 5 verzorgenden/helpenden en 10 medisch specialisten en arts-assistenten en basisartsen doorgestuurd naar de planning om te kijken of en hoe ze kunnen worden ingezet. Van de verpleegkundigen zijn er zo al 5 aan de slag.

Bij uitzondering mogen nu ook verpleegkundigen en artsen wiens registratie in het BIG-register is verlopen na 1 januari 2018 aan de slag in de zorg zonder dat zij zich opnieuw in het register inschrijven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen