Uitslaande brand legt woning volledig in de as

Print
Uitslaande brand legt woning volledig in de as

Afbeelding: Nifoma

Schinnen -

Een uitslaande brand heeft woensdagavond in Schinnen een woning volledig in de as gelegd. De bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen.

De hulpdiensten werden omstreeks half tien gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in een pand aan de Veeweg. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden, maar kon niet voorkomen dat het gebouw volledig werd verwoest.

Het vuur breidde zich snel uit naar het dak en de bovenverdieping, zodat het pand niet meer kon worden gered. Om half elf had de brandweer de brand onder controle en kon worden gestart met het nablussen. Het aangrenzende pand kon tegen de vlammen worden beschermd.

Door de brand ontstond in de directe omgeving stank- en rookoverlast. Buurtbewoners kregen van de brandweer het advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →