UNICEF: ‘Opleiding van miljoenen kinderen in gevaar door coronacrisis’

Print
UNICEF: ‘Opleiding van miljoenen kinderen in gevaar door coronacrisis’

Afbeelding: ANP

De opleiding van miljoenen kinderen wereldwijd loopt gevaar doordat veel scholen dicht zijn vanwege het coronavirus, waarschuwt VN-kinderfonds UNICEF.

De hulporganisatie vreest voor de gevolgen die de huidige situatie heeft op de geestelijke gezondheid van kinderen, ook die in Nederland.

Volgens UNICEF wordt de helft van alle kinderen getroffen door de schoolsluitingen. In Nederland volgen leerlingen nu onder meer thuisstudie, maar in veel andere landen zijn kinderen volgens het fonds verstoken van onderwijs.

Lees ook: Scholen langer dicht? Kabinet hakt dinsdag de knoop door

„Ze zitten alleen thuis, omdat hun ouders moeten werken, zonder toegang tot schoolmateriaal”, zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland. „De psychosociale impact hiervan is groot. Tegelijk nemen kinderarbeid en de uitbuiting van kinderen toe.”

Dat hun school dicht is, betekent voor veel kinderen ook dat zij minder toegang hebben tot schoon water, nauwkeurige informatie en gezondheidsprogramma’s, stelt de VN-organisatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen