Belgische viroloog: festivals gaan deze zomer nog niet door

Print
Belgische viroloog: festivals gaan deze zomer nog niet door

Afbeelding: AFP

De kans is heel klein dat er in België deze zomer al grote festivals als Rock Werchter en Tomorrowland kunnen plaatsvinden. Dat stelt Marc van Ranst, de meest gezaghebbende viroloog van België, in een interview met de Vlaamse omroep VRT.

„Pas wanneer de piek van de coronacrisis is vastgesteld, kan er overwogen worden om de maatregelen gefaseerd terug te schroeven”, legt Van Ranst uit. „Er kunnen heel wat maatregelen afgebouwd worden wanneer we de piek van de epidemie hebben gezien. Grote massamanifestaties komen helemaal op het einde van de maatregelen die we gaan terugschroeven.”

Lees ook: Overuren voor organisatoren festivals door coronacrisis

Hij ziet grote festivals als Rock Werchter of Tomorrowland pas weer in september of oktober doorgaan. De muziekevenementen trekken ook altijd veel Nederlandse bezoekers.

In ons land zijn alle grote evenementen afgelast tot 1 juni. Organisatoren van grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Down the Rabbit Hole zeiden eerder deze week ervan uit te gaan dat deze in principe doorgaan, als er geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen