Valkenburg komt ondernemers tegemoet met uitstel van betaling

Print
Valkenburg komt ondernemers tegemoet met uitstel van betaling

Lege terrassen stellen veel ondernemers voor financiële problemen. Afbeelding: De LImburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De gemeente Valkenburg aan de Geul komt plaatselijke ondernemers die het door de coronacrisis moeilijk tegemoet met uitstel van betaling voor lokale heffingen.

Bedrijven kunnen dat uitstel aanvragen voor precarioheffingen, reclamebelasting, vermakelijkheidsretributie, marktgelden en toeristenbelasting.

Omdat veel bedrijven hun klanten nu helpen door boodschappen aan huis te bezorgen, is het autoluwe centrum tijdelijk weer opengesteld voor bestelwagens.

Bedrijven die een pand huren van de gemeente hoeven daar voorlopig geen huur voor te betalen. Straks wordt bekeken hoe een en ander verrekend wordt.

De raadsfracties VVD en AB hebben al in een vroeg stadium aangedrongen op hulp voor noodlijdende middenstanders in Valkenburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen