Dier van de week

Dier van de week: Teuntje

Print
Dier van de week: Teuntje

Teuntje. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Teuntje aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 8 jaar.

Hoe komt Teuntje in het asiel terecht?

„Soms worden dieren niet netjes naar het asiel gebracht als mensen er niet meer voor kunnen zorgen, maar worden gewoon ergens gedumpt. Dit overkwam ook deze jongen. Hij werd in een bench achtergelaten bij een winkelcentrum. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat hij een groot deel van zijn leven een trouwe huisgenoot van iemand is geweest.”

Wat kun je over Teuntje vertellen?

„Teuntje is grotendeels wit met alleen wat zwart op zijn hoofd en een zwarte staart. Heel herkenbaar is hij aan zijn twee verschillend gekleurde ogen. Zijn rechter oog is oker geel en zijn linker oog is blauw. Hij is rustig in de omgang, maar heeft wel een duidelijk eigen willetje.”

Waar zou Teuntje zich het beste thuis voelen?

„Waarschijnlijk zal hij zich het beste op zijn gemak voelen als hij in een huiselijke omgeving zijn eigen plekje kan ontdekken. Omdat hij heel goed weet wat hij wil, is het wat lastig om een goede match te maken met een andere kat. Dit zou dan een kat moeten zijn die zich makkelijk schikt. Door zijn leeftijd en zijn rustige karakter kan hij makkelijk een aantal uurtjes alleen zijn.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen