Arriva: vanaf maandag nog maar één trein per uur

Print
Arriva: vanaf maandag nog maar één trein per uur
Roermond -

Regiovervoerder Arriva rijdt vanaf maandag in Limburg nog maar met één trein per uur. Door de uitbraak van het coronavirus zijn er nog maar weinig passagiers, en is er ook minder personeel inzetbaar.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Ook rijden de bussen voortaan op zaterdag een zondagsdienstregeling. Door de week reden de bussen momenteel al volgens het vakantierooster. Ook op 27 april en 5 mei - Koningsdag en Bevrijdingsdag - rijden de bussen een weekendschema omdat alle activiteiten op die dag zijn geschrapt.

Drielandentrein

De Drielandentrein die normaal vanuit Aken tot Maastricht rijdt, stopt vanaf maandag in Heerlen. Reizigers uit Duitsland die verder willen reizen naar Maastricht moeten in Heerlen overstappen. De stoptrein tussen Sittard en Kerkrade gaat tijdelijk niet verder dan Heerlen. Reizigers van en naar Kerkrade moeten daar overstappen. Tussen Maastricht en Roermond, en tussen Roermond, Venlo en Nijmegen verandert niets aan het traject en blijven de maatregelen beperkt tot de invoering van een uursdienst.

Alle actuele reisinformatie is te vinden op de website van Arriva

Provincie

De vervoerder adviseert reizigers voor vertrek de dienstregeling online te bekijken. De beperking van het aantal treinen is met de provincie Limburg, de opdrachtgever van Arriva, afgestemd. Het bedrijf verwacht dat met deze maatregel de dienstregeling de komende tijd niet verder aangepast hoeft te worden.