Steunpunt Mantelzorg Zuid informeert vrijwilligers met nieuwsbrief

Print
Steunpunt Mantelzorg Zuid informeert vrijwilligers met nieuwsbrief

Afbeelding: Hollandse Hoogte

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem -

Steunpunt Mantelzorg Zuid informeert via een nieuwsbrief hoe vrijwilligers hun mantelzorgers in deze tijd van corona kunnen ondersteunen.

Voor de gemeenten Maastricht, Stein, Meerssen, Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg aan de Geul is een nieuwsbrief samengesteld met informatie hoe en wanneer steunpuntmedewerkers bereikbaar zijn. Ook is te lezen wat vrijwilligers op dit moment (kunnen) doen om ‘hun’ mantelzorgers en naasten toch te ondersteunen. Verder ontstaan in een rap tempo lokale, regionale en landelijke initiatieven om mensen te helpen in deze nieuwe situatie. Per gemeente wordt een (eerste) overzicht van lokale initiatieven gegeven. Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Uitdaging

“In deze tijd van Corona is het een uitdaging om mantelzorger te zijn. We moeten leren omgaan met een behoorlijk aantal maatregelen en veranderingen die veel impact hebben op ons als persoon, ons gezin/familie en onze mantelzorgsituatie”, laat het steunpunt weten.

Door de coronauitbraak zijn onder meer de huisbezoeken door de mantelzorgconsulenten/mantelzorgmakelaar en vrijwilligers opgeschort. Groepsactiviteiten voor mantelzorgers en vrijwilligers gaan niet door en tot nader bericht vinden geen ziekenbegeleidingen door vrijwilligers plaats.

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgzuid.nl (tips of initiatieven kunnen ook via email kenbaar worden gemaakt: info@mantelzorgzuid.nl).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen