Veerponten op de Maas korten vaartijden zomerseizoen in

Print
Veerponten op de Maas korten vaartijden zomerseizoen in

De meeste veerponten gaan ’s avonds korter varen. Afbeelding: De Limburger

Reuver / Beesel / Kessel / Baarlo / Steyl / Grubbenvorst / Lottum / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Noord-Limburg -

Vanwege het verminderde verkeersaanbod gaan de meeste veerponten in Noord-Limburg de komende tijd korter varen. Het veer Lomm-Lottum blijft voorlopig helemaal aan de kant.

Voor de Maasponten begint jaarlijks op 1 april de zomerdienstregeling. Normaal gesproken worden de vaartijden dan uitgebreid. De exploitanten zien hun inkomsten als gevolg van de coronacrisis echter fors teruglopen. Door de oproep van het kabinet om thuis te blijven, lopen ze veel omzet mis. Veerman Ton Paulus zag zich zelfs genoodzaakt om in elk geval tot 6 april de veerdiensten Lottum-Lomm en Berg aan de Maas-Meeswijk (B) te schrappen. De overige veerponten van het bedrijf varen voorlopig tot 19.00 uur: Kessel-Beesel, Baarlo-Steyl, Velden-Grubbenvorst, Broekhuizen-Arcen en Cuijk-Middelaar. Het nieuwe tijdschema is vorige week al ingegaan en geldt ook vanaf 1 april.

De veerdienst Bergen-Vierlingsbeek gaat vanaf zaterdag eerder sluiten. Exploitant Van den Boogaard steekt tot 20.00 uur de Maas over. Het veer Afferden-Sambeek past de vaartijden vooralsnog niet aan. Eigenaar Jos Denissen kampt met dezelfde problemen als zijn collega’s, maar ziet desondanks geen aanleiding om de zomerdienstregeling nu al te wijzigen. Het veer vaart in het zomerseizoen gewoon tot 21.30 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen