Zorgen om gevolgen deurbeleid winkels voor alleenstaande ouders

Print
Zorgen om gevolgen deurbeleid winkels voor alleenstaande ouders

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Gerlach Hochstenbach

Het deurbeleid van de supermarkten levert problemen op voor alleenstaande ouders die hun kleine kinderen niet elders kunnen onderbrengen. Daarvoor waarschuwen Bureau Clara Wichmann en andere organisaties.

„Er bereiken ons namelijk verontrustende berichten dat alleenstaande ouders uit supermarkten worden geweerd door het strenge deurbeleid”, schrijven ze aan de premier.

Mensen worden opgeroepen alleen boodschappen te doen. „Alhoewel wij volledig achter de maatregelen staan, wordt er nu een kwetsbare groep getroffen”, zeggen ze.

„De alleenstaande ouder met jonge kinderen kan de kinderen niet alleen thuislaten en bij de grootouders brengen valt, zoals u begrijpt, ook niet meer binnen de mogelijkheden. Dit kan niet de intentie zijn van het deurbeleid, maar het is nu wel het gevolg. Niet iedereen heeft een netwerk om dit op een andere wijze te regelen, niet alle supermarkten bezorgen en ook de financieel kwetsbare positie van deze doelgroep maakt dat online boodschappen doen of iemand anders vragen de boodschappen voor je te doen, niet altijd mogelijk is”, aldus de briefschrijvers aan de minister-president.

„Wij roepen de overheid op om de supermarktketens ook te wijzen op deze doelgroep en de supermarktketens te vragen sensitief te zijn en uitzonderingen te maken.”

Bureau Clara Wichmann streeft naar een betere maatschappelijke en rechtspositie voor vrouwen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger