Den Haag

Staatssecretaris Keijzer: gun zwakkere bedrijven uitstel van betaling

Print
Staatssecretaris Keijzer: gun zwakkere bedrijven uitstel van betaling

Mona Keijzer. Afbeelding: ANP

Sterke bedrijven zouden zwakkere ondernemingen te hulp moeten schieten door coulant om te springen met betalingstermijnen.

„Het is nu niet de tijd om naar je contract te kijken en daar iedereen aan te houden”, zegt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) tegen EenVandaag.

Keijzer doelt onder meer op vastgoedeigenaren, die volgens haar zwaar getroffen winkeliers en horecaondernemers zouden moeten ontzien. „Dan heb je aan het eind van het jaar ook nog iemand in jouw winkelpand zitten”, aldus de bewindsvrouw.

Maar ook bijvoorbeeld energieleveranciers kunnen volgens Keijzer een steentje bijdragen om te voorkomen dat bedrijven onnodig failliet gaan. „Als je aandringt dat er morgen betaald moet worden, kan dat net het duwtje zijn waardoor diegene wel omvalt”, waarschuwt zij.

Ook consumenten kunnen volgens Keijzer ondernemers helpen. „Naar een winkel toe gaan mag, dus doe dat dan ook”, zegt zij. Zolang mensen maar zorgen dat zij onderling minstens anderhalve meter afstand bewaren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen