Oud-bondscoach Michel Hidalgo (87) van Frankrijk overleden

Print
Oud-bondscoach Michel Hidalgo (87) van Frankrijk overleden

27 juni 1984: Michel Hidalgo na het winnen van de Europese titel op de schouders van Manuel Amoros en Jean-Francois Domergue. Links Didier Six. Afbeelding: AFP

Oud-voetballer en voormalig bondscoach Michel Hidalgo is op 87-jarige leeftijd overleden. De Fransman leidde zijn land in 1984 naar het eerste grote succes uit de geschiedenis. Het elftal van de imponerende aanvoerder Michel Platini werd toen Europees kampioen in eigen land.

Familieleden, die afgelopen zondag de verjaardag van Hidalgo hadden gevierd, meldden dat de Fransman niet is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, berichtte de Franse krant L’Équipe.

Hidalgo was zelf als voetballer actief van 1952 tot en met 1966 en speelde voor Le Havre, Stade de Reims en AS Monaco en kwam een keer uit voor het Frans elftal. Hij kreeg in 1976 de Franse nationale ploeg onder zijn hoede en was dat tot en met 1988.

Als bondscoach van Les Bleus leidde hij de nationale ploeg naar de Europese titel in 1984. Twee jaar eerder eindigde Frankrijk onder Hidalgo als vierde op het WK in Spanje, na in de halve finale te zijn uitgeschakeld door West-Duitsland.

Bekijk hier in verband met de coronacrisis een extra uitzending van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #31. Video: De Limburger