Golden retriever Bink uit Herten leidt puppies op tot geleidehond

Print
Golden retriever Bink uit Herten leidt puppies op tot geleidehond

Bink houdt onder alle omstandigheden het hoofd koel. Afbeelding: Lé Giesen

Herten -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Bink, de golden retriever uit Herten.

Golden retriever Bink uit Herten leidt puppies op tot geleidehond
Foto: Lé Giesen

Heerlijk, zo’n pup die nergens bang voor is, de trap op rent, de trein in springt en voortdurend met de bal wil spelen. Maar niet als je geleidehond wordt van het KNGF. Dan is het handig als je onder alle omstandigheden het hoofd koel weet te houden. Gelukkig is daar dan Bink, de huishond van Jacqueline en Marcel Tonnaer uit Herten.

De negenjarige golden retriever heeft geholpen om al zes pups de basisvaardigheden bij te brengen en te socialiseren. Worden jonge honden bijvoorbeeld hyper van de drukte op het Designer Outlet in Roermond, Bink niet. Die blijft daar heel rustig liggen. „En dat brengt hij over op de geleidepups” zegt Marcel Tonnaer.

Bink is de tweede retriever van het gezin. „Toen de eerste stierf, hebben we ons aangemeld om geleidepups op te leiden. Het moeilijkste aspect is het afscheid nemen na anderhalf jaar. Daarom hebben we destijds Bink gekocht en op dezelfde manier opgeleid. Een echte allemansvriend en de rust zelve. Met een natuurlijk overwicht naar de andere pups. Als hij het welletjes vindt, zegt hij; ‘hou je koest en ga liggen’.”

Wie denkt dat Bink daarvoor zijn eigen plezier opoffert, heeft het mis. „We laten Bink en de pups apart uit. Zo krijgt hij de benodigde aandacht en worden de pups zelfstandig.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen