Röntgenapparaat van Defensie nu tijdelijk bij VieCuri

Print
Röntgenapparaat van Defensie nu tijdelijk bij VieCuri

Het mobiele röntgenapparaat werd woensdag gebracht. Afbeelding: Aaron Zwaal (Defensie)

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Ziekenhuis VieCuri heeft van Defensie een mobiel digitaal röntgenapparaat in bruikleen gekregen. Daarmee kan het ziekenhuis meer longfoto’s beoordelen van coronapatiënten.

Sinds de uitbraak van het virus kampt het ziekenhuis met capaciteitsproblemen op de afdeling medische beeldvorming. Op een röntgenfoto kun je zien welke afwijkingen het COVID-19 virus in het lichaam van patiënten veroorzaakt.

Na iedere foto moet alle apparatuur zorgvuldig worden schoongemaakt, om besmetting met en verspreiding van het virus te voorkomen. Daar gaat extra tijd en capaciteit door verloren.

Om een helpende hand te bieden, opperde een militair verpleegkundige die in VieCuri als verpleegkundige op de spoedeisende hulp en als röntgenlaborante bij medische beeldvorming werkt om een mobiel digitaal röntgenapparaat van het Geneeskundig Bataljon in Ermelo te lenen. Woensdagmiddag bracht het Bevoorradings- en Transportcommando het apparaat van 825 kilo van de Generaal Spoorkazerne in Ermelo naar het ziekenhuis in Venlo. Militair medisch specialisten legden de werking van de machine uit.