Frans Erens krijgt toch tijdelijk de dagelijkse leiding bij MVV in handen

Print
Frans Erens krijgt toch tijdelijk de dagelijkse leiding bij MVV in handen

Frans Erens. Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht -

MVV heeft Frans Erens aangesteld als interim algemeen manager. Hij gaat per direct aan de slag.

Daarmee neemt hij de dagelijkse leiding in De Geusselt over van de vorige directeur Paul Penders. Penders en MVV gingen in januari uit elkaar. De voornaamste taak van Erens wordt het leiden van de organisatie en het aansturen van commercie. Voortgang daarin wordt in deze moeilijke tijd als cruciaal beschouwd door de club.

Gekrenkt

De aanstelling van Erens is opmerkelijk. Hij vertrok anderhalve maand geleden nog bij de club. Hij was gekrenkt door de manier hoe het MVV-bestuur was is gegaan met zijn kandidatuur voor het (interim)directeurschap. Daarvoor was hij op vrijwillige basis projectleider binnen MVV.

Erens was in 2013 al eens algemeen directeur van de club en vervulde die functie drie en half seizoen lang. Voor zijn periode bij MVV Maastricht werkte hij als directeur bij cementfabriek ENCI.

Rust

De gekozen interim-oplossing moet ervoor zorgen dat de leiding van de Maastrichtse voetbalclub voorlopig in goede handen is. Bovendien geeft het MVV de gelegenheid om met meer rust te zoeken naar een permanente directeur. Op 1 maart sloot de sollicitatieprocedure waarmee MVV hoopt een nieuwe algemeen directeur aan de trekken.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #31. Video: De Limburger