Natuurmonumenten publiceert lijst met drukke plekken die beter vermeden kunnen worden

Print
Natuurmonumenten publiceert lijst met drukke plekken die beter vermeden kunnen worden

De Geul bij Slenaken Afbeelding: Archieffoto De Limburger .

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Milsbeek / Brunssum / Gulpen / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen -

Natuurmonumenten heeft een lijst gepubliceerd met natuurgebieden die vanwege corona-besmettingsgevaar op drukke dagen beter gemeden kunnen worden of waar aangepast gedrag verstandig is.

In Limburg gaat het om Sint-Jansberg en de Mookerheide in het noorden van de provincie, en de Sint-Pietersberg, de Brunssummerheide en het Geuldal in het zuiden. Algemeen directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten benadrukt dat de natuurgebieden alleen toegankelijk gehouden kunnen worden ‘als we met zijn allen onze verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van corona te voorkomen’.

‘Vermijd drukke plekken, ga op rustige tijdstippen, kom met maximaal twee personen (uitgezonderd gezinnen), houd minimaal anderhalve meter afstand, ook op parkeerplaatsen, bezoekerscentra, horecagelegenheden, speelplaatsen, entrees, uitkijktorens en andere recreatieve voorzieningen, die momenteel overigens voor publiek gesloten zijn. Vermijd deze plekken bij mooi weer en in de weekeindes’, luidt de oproep. ‘En blijf thuis bij griepverschijnselen’, meldt Natuurmonumenten, dat ook waarschuwt dat boswachters bezoekers kunnen vragen weg te blijven.

Voor wie daar genoegen mee zou kunnen nemen, attendeert Natuurmonumenten op virtuele wandelingen door Nederlandse natuurgebieden (in Limburg de Sint-Pietersberg) en een broedende lepelaarskolonie in de Nieuwkoopse Plassen. Tegelijkertijd benadrukt Van den Tweel het belang van‘het buiten op adem komen, genieten van de natuur en even weg van de coronastress’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen