Familie en goede vrienden over Nouri: ‘Hij slaapt, eet en fronst maar is erg afhankelijk’

Print
Familie en goede vrienden over Nouri: ‘Hij slaapt, eet en fronst maar is erg afhankelijk’

Humberto Tan en Matthijs van Nieuwkerk met Nouri op de achtergrond in DWDD. Afbeelding: BNNVARA

De vader en broer van Abdelhak Nouri hebben donderdagavond samen met goede vrienden en teamgenoten Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Steven Bergwijn in de een-na-laatste aflevering van De Wereld Draait Door voor het eerst in tijden weer gesproken over de situatie van Nouri.

Volgens zijn broer Abderrahim gaat het goed met Appie. Hij is thuis en ligt niet meer in coma. ,,Hij slaapt, eet, fronst en boert maar is erg afhankelijk. Er is een bepaalde vorm van communicatie mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van het optrekken van wenkbrauwen. Maar dat is topsport van hem”, vertelt zijn broer. Ook vertelt hij dat zijn familie thuis met Appie samen voetbal kijken, en dat hij daar soms op reageert.

Zijn vader is zichtbaar geëmotioneerd als hij over zijn zoon spreekt. Hij spreekt over het leven van Appie en dat van hem en zijn familie als ‘een zware beproeving’. Vader Mohammed blijft geloven in een wonder. ,,We moeten op ons allerbest voor hem zorgen. We proberen veel zelf te doen.”

Vrijdag verschijnt het boek ‘Abdelhak Nouri, een onvervulde droom’ van Khalid Kasem, vertrouwenspersoon van de familie Nouri. Reden voor DWDD om de hele uitzending te wijden aan de positieve, verbindende voetballer.

Het is bijna drie jaar geleden dat Abdelhak Nouri onwel werd tijdens een oefenwedstrijd van Ajax. Bij de reanimatie die volgde liep hij hersenschade op, waardoor zijn veelbelovende carrière in de knop brak.

Bekijk hier een extra uitzending van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #31. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee