Bouwmarkten nemen maatregelen tegen te grote drukte

Print
Bouwmarkten nemen maatregelen tegen te grote drukte

Afbeelding: AD/Frank de Roo

Doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten gaan het aantal klanten in de winkel strenger reguleren. Dit moet het risico op besmettingen met het nieuwe coronavirus beperken, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat kluswinkels open kunnen blijven.

Grote bouwmarkten huren beveiligers in die erop letten dat per tien vierkante meter winkeloppervlak maar één klant binnen is, meldt branchevereniging VWDHZ. Kleinere winkels verplichten hun klanten een mandje of winkelwagen te gebruiken, om zo de afstand te bewaren.

Bij VWDHZ zijn onder andere Gamma, Karwei, Bauhaus, Hornbach en Praxis aangesloten. Winkels in de sector kregen het bovengemiddeld druk nadat Nederlanders werd opgedragen zo veel mogelijk thuis te blijven. Veel mensen grepen die maatregel tegen het coronavirus aan om te klussen in en rondom het huis.

Leden van de branchevereniging hebben ook afgesproken hun openingsuren te beperken, zodat personeel niet te veel belast raakt. Eerder besloten bouwmarkten al vaker schoon te maken en lijnen aan te brengen bij kassa’s om klanten afstand te laten houden. Ook roepen ze klanten op in hun eentje te komen winkelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen