Crocodile Dundee-acteur Mark Blum overleden aan coronavirus

Print
Crocodile Dundee-acteur Mark Blum overleden aan coronavirus

Mark Blum Afbeelding: Getty Images

Acteur Mark Blum, bekend van films als Crocodile Dundee en Desperately Seeking Susan, is op 69-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een besmetting met het coronavirus. Dat heeft Screen Actors Guild bekendgemaakt, schrijft CNN.

Hoewel Blum vooral naam maakte met films in de jaren 80, was hij nog zeer actief. Hij speelde recentelijk nog in de HBO serie Succession, Netflix-drama You (als Mr. Mooney, de eigenaar van een boekenwinkel) en Amazons Mozart in the Jungle. Hij was bovendien een Broadway-veteraan en zo van vaste waarde in de New Yorkse theatergemeenschap.

‘Liefde en pijn’

,,Met liefde en met pijn in ons hart denken we aan Mark Blum, een dierbare vriend en een volmaakte artiest die deze week is overleden”, schrijft theatergezelschap Playwrights Horizons. ,,Bedankt Mark, voor alles dat je naar ons theater hebt gebracht en naar theaters en publiek over de hele wereld. We zullen je missen.”

Blum is de tweede acteur uit de New Yorkse theatergemeenschap die sterft aan corona. Eerder deze week overleed Tonywinnaar-Terrence McNally (81).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen