Dier van de week

Dier van de week: Miep

Print
Dier van de week: Miep

Miep. Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week: Miep, een stevige Cyperse poes van een jaar of 5 oud.

We vermoedden dat Miep gesteriliseerd is door haar postuur. Miep heeft een opvallend uiterlijk kenmerk: ze heeft namelijk een scheef bekje.

Leukste kenmerk?

„Miep is een erg lieve, rustige poes in de omgang. Ze is geen druktemaker, maar vindt aandacht heerlijk. Als je haar aanspreekt of aanhaalt komt ze helemaal los. De rest van de tijd kan ze heerlijk ergens liggen.”

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Ze vind het heerlijk om in een mandje vanaf ooghoogte alles te overzien. Ze ligt hier dan ook met regelmaat tevreden te kijken vanuit een hangmatje of krabpaal. Miep vind andere katten geen probleem, maar een echte stuiterbal vind ze niet zo prettig. Miep zal dan ook zeker een keer laten merken wanneer dit genoeg is geweest.”

Heeft zij minpuntjes?

„Miep heeft voor een poes eigenlijk weinig minpuntjes! Ze houdt van een rustige stabiele omgeving, anders zal ze zich veel terugtrekken op een veilige plek.

Wat voor baas zoeken jullie?

„Zij zoekt een fijne plek waar ze lekker op de bank mag hangen, of een heerlijk mandje aan de verwarming. En een hoge krabpaal! Verder een portie ‘kriebelmomentjes’ en dan is Miep heel gelukkig. We zoeken een stabiele omgeving, zonder kleine kinderen. Grotere kinderen of een andere huistijger zijn geen probleem voor haar, mits ze de ruimte krijgt.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze liefdevolle rustige poes? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen