Belgische burgemeester vraagt Nederlandse hulp bij grenscontroles

Print
Belgische burgemeester vraagt Nederlandse hulp bij grenscontroles

Grenscontrole tussen Nederland en België. Afbeelding: Ermindo Armino

/ Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De burgemeester van de Belgisch-Limburgse grensgemeente Kinrooi wil hulp van de Nederlandse politie bij grenscontroles.

“Ik vraag solidariteit van de Nederlandse premier Rutte, want onze politie staat onder zware druk” zegt burgemeester Jo Brouns tegen Het Belang van Limburg.

De grenscontroles zetten de politie in de Belgische grensstreek onder grote druk. Alleen al in de gemeente Kinrooi worden zes ploegen ingezet om de twee grote grensovergangen te bewaken.

Patrouilleren

Burgemeester Brouns: “We hebben niet alleen de twee grote grensovergangen, maar ook twintig kleine. Die zijn dan wel fysiek afgesloten, maar er moet wel nog altijd regelmatig gepatrouilleerd worden in de buurt. Hoe lang is dat vol te houden?” Hij wijst erop dat straks ook bij de politie mensen zullen uitvallen.

Lees ook: Flinke vertraging bij grensovergang A76 vanwege strenge controles

„Daarom wil ik een oproep doen aan Nederland en premier Mark Rutte om ook de Nederlandse politie in te zetten om de grenzen te controleren. Ik vraag solidariteit, want anders moeten we straks misschien het leger inschakelen.”

Grenscontroles tussen België en Nederland op 20 maart . Video: HBVL

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen