Meer somberheid over autosector vanwege coronacrisis

Print
Meer somberheid over autosector vanwege coronacrisis

Afbeelding: Getty Images/Cultura RF

De wereldwijde autoverkopen zullen dit jaar nog sterker dalen dan gedacht door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie te beteugelen.

Dat meldde kredietbeoordelaar Moody’s in een nieuw rapport over de auto-industrie. Door de coronacrisis zijn wereldwijd autofabrieken gesloten.

Moody’s denkt dat de wereldwijde autoverkoop dit jaar met 14 procent zal afnemen, terwijl in februari nog op een daling met 2,5 procent werd gerekend. Voor Europa voorziet het bureau een krimp met 21 procent, wat veel scherper is dan de eerder voorziene daling met 4 procent.

In de Verenigde Staten wordt een daling verwacht van minstens 15 procent, van een eerder voorspelde min van 1,2 procent. Voor China denkt Moody’s dat de autoverkoop met 10 procent zal inzakken. Hier was eerder een prognose voor een afname met 2,9 procent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen