Rotzooi op Tregaterrein Maastricht is verwijderd

Print

De rotzooi op het Tregaterrein is weg, op de achtergrond de schoorsteen van het aangrenzende Zinkwit-terrein. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht / Itteren -

Het sterk vervuilde Tregaterrein bij de Noorderbrug in Maastricht is opgeruimd. De werkzaamheden in opdracht van nieuwe eigenaar NaGa Solar zijn vrijdag afgerond.

Het Tregaterrein werd het afgelopen jaar steeds meer een illegaal stort. De gemeente en Trega Vastgoed verweten elkaar er schuldig aan te zijn. NaGa heeft de discussie beslecht door op eigen kosten op te ruimen. De hekken om het terrein gaan dicht en er is camerabewaking. Dit in afwachting van een nieuwe functie voor het gebied. Er is sprake van zonnepanelen, een wasstraat, park-and-ride, woningen of een combinatie daarvan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen