Eerbetoon aan bevrijders Faces of Margraten uitgesteld tot 2021

Print
Eerbetoon aan bevrijders Faces of Margraten uitgesteld tot 2021

De grote viering in het kader van 75 jaar bevrijding wordt een heel jaar uitgesteld. Afbeelding: Harry Heuts

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

Faces of Margraten, het eerbetoon aan gevallen vrijheidsstrijders dat in het kader van 75 jaar bevrijding gehouden zou worden op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, is een jaar uitgesteld.

Vrijwilligers proberen al jaren zoveel als mogelijk foto’s en meer informatie over de gevallen strijders te vinden. Eens in de twee jaar worden die foto’s, in aanloop naar Memorial Day naast de betreffende graven geplaatst. De eerste week van mei zouden duizenden graven in Margraten weer ‘een gezicht’ krijgen.

Dit jaar had Faces of Margraten extra groot gevierd moeten worden in verband met de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding. Maar door de coronamaatregelen kan dat niet doorgaan. De organisatie heeft besloten niet uit te wijken naar een moment later dit jaar, maar vast te houden aan de koppeling met Memorial Day. Daarmee wordt het verschoven naar 2021.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen