Het licht in de DWDD-studio is uit: ‘Fijn dat u keek’

Print
Het licht in de DWDD-studio is uit: ‘Fijn dat u keek’

Afbeelding: BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk (59) heeft vrijdagavond in zeer sobere setting afscheid genomen van De Wereld Draait Door. Door het coronavirus was een groot afscheidsfeest niet mogelijk. Enkel vast gezicht en goede vriend van Van Nieuwkerk cabaretier Marc-Marie Huijbregts schoof aan als tafelheer.

Van Nieuwkerk had een ‘andere voorstelling van zaken gemaakt’. Het studiopubliek ontbrak, maar ook de gasten, een zeer essentieel onderdeel van het programmaformat. ,,We hebben het anders georganiseerd. Er zijn ernstigere zaken, maar voor ons is het jammer.’’ Zich richtende tot Marc-Marie: ,,We gaan het met zijn tweeën doen. Zoals jij zei: We ruimen de zolder op. Het geeft een verweesd gevoel.’’

Vanwege de strikte regelgeving rond het coronavirus, moest Matthijs, die terugblikte op voor hem memorabele DWDD-momenten, zijn redactie ook missen. De jonge ploeg was op videobeeld te zien. ,,De afgelopen twee weken waren ingewikkeld. Ik mis mijn dream team. We zouden elkaar huggen. Zij zitten nu thuis.’’

Er werd wel voor muzikale omlijsting gezorgd. Michelle David, Ilse DeLange en Henny Vrienten traden op. Nadat Matthijs Vrienten bedankte, nam hij afscheid van miljoenen kijkers. ,,Het avontuur zit erop. 15 jaar De Wereld Draait Door. Fijn dat u keek.’’ Het licht in de studio ging uit, de DWDD-landkaart op het scherm werd zwart.

Het licht in de DWDD-studio is uit: ‘Fijn dat u keek’
Foto: BNNVARA
Het licht in de DWDD-studio is uit: ‘Fijn dat u keek’
Foto: BNNVARA

Er is wel voor muzikale omlijsting gezorgd. Michelle David, Ilse DeLange en Henny Vrienten treden op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee