Voetbalclub Schalke 04 start groepstraining online

Print
Voetbalclub Schalke 04 start groepstraining online

„Zo kunnen we toch in teamverband trainen, terwijl we niet in dezelfde ruimte zitten”, zegt trainer David Wagner. Afbeelding: EPA

Een groepstraining zit er vanwege de maatregelen tegen het coronavirus voorlopig niet in, maar de Duitse voetbalclub Schalke 04 heeft een alternatief bedacht. De spelers volgen thuis het trainingsprogramma van de club. Dat doen ze op vaste tijden, terwijl ze een live-videoverbinding met elkaar hebben.

„Zo kunnen we toch in teamverband trainen, terwijl we niet in dezelfde ruimte zitten”, zegt trainer David Wagner. „Onze fysieke trainers leiden de trainingen. Zo kunnen ze iedereen in de gaten houden en oefeningen waar nodig optimaliseren.” De spelers kunnen elkaar ook zien en met elkaar praten.

„We willen natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag op ons vaste werkplek: het gras”, zegt Wagner. „We onderzoeken alle mogelijkheden om dat onder de huidige voorzorgsmaatregelen te kunnen doen.” Net als in Nederland zijn ook in Duitsland groepstrainingen niet toegestaan om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de Bundesliga wordt in ieder geval tot 30 april niet gevoetbald. Schalke 04 staat op de zesde plek.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen