Tafeltennisclub in Nederweert breidt uit met parasporters

Print
Tafeltennisclub in Nederweert breidt uit met parasporters

Dankzij de aanschaf van vier speciale tafels kunnen parasporters straks gewoon meedoen bij TTCN’72. Afbeelding: TTCN’72

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De tafeltennisvereniging in Nederweert krijgt maandag speciale tafels waardoor straks ook parasporters mee kunnen doen. De tafels van zijn geschikt voor spelers in een rolstoel.

De speciale tafeltennistafels, waarbij de poten verder naar binnen zitten waardoor rolstoelers eronder kunnen, zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van 1500 euro van de gemeente Nederweert. De rest van de totale kosten, 6000 euro, is opgebracht door de vereniging zelf en externe fondsen.

„We maken gemengde teams en we zijn een aantal maanden geleden al gestart met een eerste groep met drie paraspelers”, vertelt Marcel van Nieuwenhoven van Tafeltennisclub Nederweert 1972 (TTCN’72). De vereniging heeft momenteel 53 leden maar wil uitbreiden met de gemengde groepen.

„Megacles in Weert heeft een parateam maar wij willen spelers juist integreren.” Zodra sportclubs weer van start kunnen, kan TTCN’72 aan de slag, ook met de nieuwe groep 55-plussers die net was opgericht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen