Grens Maastricht richting Petit-Lanaye nu ook gesloten

Print
Grens Maastricht richting Petit-Lanaye nu ook gesloten

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

De laatste open grensovergang tussen Maastricht en België is zaterdag rond 12.00 uur gesloten. Het gaat om de plek waar de Maastrichtse Maasboulevard overgaat in de Walloonse Rue Collinet richting het gehucht Petit-Lanaye (Klein-Ternaaien).

Daar zijn, ter hoogte van de grenspaal, versperringen gezet. Eerder werden in Maastricht al diverse grensovergangen richting Vlaanderen gesloten.

Volgens de Waalse politie moeten Nederlanders die in Petit-Lanaye of het verderop gelegen Lanaye (Ternaaien) wonen en die naar Maastricht willen de autosnelweg nemen en bovendien over een vignet beschikken. Van de nu afgesloten weg wordt, zeker in zonnige weekeinden, druk gebruik gemaakt door dagjesmensen, motorrijders en toerfietsers.

Lees ook: Controles aan de grens met België: ‘Iedereen kan beter in kot blijven’

Grens Maastricht richting Petit-Lanaye nu ook gesloten
Foto: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen