Beloning voor tips over brandstichting bij pallethandel Brunssum

Print
Beloning voor tips over brandstichting bij pallethandel Brunssum

Bij de brand gingen vele stapels pallets in vlammen op. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Brunssum -

Er wordt een beloning uitgeloofd voor mensen die meer tips hebben die leiden tot het bekend worden van de dader(s) van de brandstichting bij een pallethandel aan de Kranenpool in Brunssum begin deze maand.

Op de avond van 3 maart brandde een groot aantal stapels met pallets bij Bastin Pallets af. De brand was in de wijde omgeving te zien.

Beloning voor tips over brandstichting bij pallethandel Brunssum
De advertentie in de krant van zaterdag. Foto: De Limburger

Advertentie

Inmiddels is duidelijk dat het om brandstichting gaat, vertelt Wiel Knops, brandonderzoeker bij onderzoeksbureau Stekelenburg uit Breda. Dat bedrijf plaatste zaterdag een advertentie in De Limburger.

„Daar zijn we zeker van, anders melden we dat niet in de advertentie”, zegt Knops. „Anders schrijven we dat we tips zoeken die tot meer informatie over de brand leiden.”

Het initiatief voor het onderzoek komt van een verzekeringsmaatschappij, in samenspraak met de eigenaar van het palletbedrijf. Hoe hoog het tipgeld voor de informatie die leidt tot het oplossen van de brandstichting, kan Knops niet zeggen. „Daar doen we vooraf geen uitspraken over. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de waarde van de tip.”

Informatie

Het vermoeden van brandstichting bestond al langer. De pallets stonden in de open lucht en in de week voorafgaand aan de brand had het veelvuldig geregend. Wie informatie heeft kan zich telefonisch melden bij Stekelenburg op telefoonnummers 076-5237099 of 06-13966982. Via mail is het onderzoeksbureau bereikbaar via info@stekelenburg.nl.

Lees ook: Grote brand bij palletfabriek op industrieterrein de Kranenpool in Brunssum

Grote brand Brunssum 3 maart 2020. Video: Track ‘88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen