Geleense harmonie zwaar getroffen: twee coronadoden

Print
Geleense harmonie zwaar getroffen: twee coronadoden

Afbeelding: Ingimage

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Harmonie Lindenheuvel is zwaar getroffen door het coronavirus. Twee leden zijn overleden.

Eerst kwam zaterdagochtend het bericht dat in de voorgaande nacht erevoorzitter Mart Beckers (67) was overleden. Nog geen enkele uren later moest de Geleense vereniging melden dat ook Jan Cremers, die al 72 jaar lid was van de vereniging, de ziekte niet heeft overleefd.

„Alsof ons verdriet nog niet groot genoeg is, is ook onze lieve Jan Cremers overleden aan de gevolgen van Corona. Met Jan verliezen wij een trouw lid maar ook een lieve vriend. Jan we gaan je missen”, meldt de vereniging.

Repetitie

Volgens het bestuur heeft de harmonie op 9 maart voor het laatst gerepeteerd. Het is niet bekend of een van de leden toen al besmet was met het coronavirus. Het is ook mogelijk dat de twee leden het virus elders hebben opgelopen.

Mart Beckers was zeven jaar toen hij bij de harmonie kwam. Jarenlang heeft hij ook in het bestuur gezeten. „Mart was de kartrekker van onze harmonie, waar hij zo trots op was. Niks was hem teveel”, zo meldt de vereniging. „Hij stond altijd voor de harmonie en haar leden klaar. Mart was meer dan 60 jaar lid van onze vereniging. Wij verliezen in hem een zeer gewaardeerd lid en goede vriend.”

Het bestuur vindt het moeilijk dat er nu niet in verenigingsverband afscheid genomen kan worden van de twee zeer gewaardeerde leden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →