Geleense harmonie zwaar getroffen: twee coronadoden

Print
Geleense harmonie zwaar getroffen: twee coronadoden

Afbeelding: Ingimage

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Harmonie Lindenheuvel is zwaar getroffen door het coronavirus. Twee leden zijn overleden.

Eerst kwam zaterdagochtend het bericht dat in de voorgaande nacht erevoorzitter Mart Beckers (67) was overleden. Nog geen enkele uren later moest de Geleense vereniging melden dat ook Jan Cremers, die al 72 jaar lid was van de vereniging, de ziekte niet heeft overleefd.

„Alsof ons verdriet nog niet groot genoeg is, is ook onze lieve Jan Cremers overleden aan de gevolgen van Corona. Met Jan verliezen wij een trouw lid maar ook een lieve vriend. Jan we gaan je missen”, meldt de vereniging.

Repetitie

Volgens het bestuur heeft de harmonie op 9 maart voor het laatst gerepeteerd. Het is niet bekend of een van de leden toen al besmet was met het coronavirus. Het is ook mogelijk dat de twee leden het virus elders hebben opgelopen.

Mart Beckers was zeven jaar toen hij bij de harmonie kwam. Jarenlang heeft hij ook in het bestuur gezeten. „Mart was de kartrekker van onze harmonie, waar hij zo trots op was. Niks was hem teveel”, zo meldt de vereniging. „Hij stond altijd voor de harmonie en haar leden klaar. Mart was meer dan 60 jaar lid van onze vereniging. Wij verliezen in hem een zeer gewaardeerd lid en goede vriend.”

Het bestuur vindt het moeilijk dat er nu niet in verenigingsverband afscheid genomen kan worden van de twee zeer gewaardeerde leden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen