Koning belde met Duitse fabrikant beademingsapparatuur

Print
Koning belde met Duitse fabrikant beademingsapparatuur

Koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek deze week aan de GGD in Tilburg Afbeelding: ANP

Een fabrikant van beademingsapparatuur zegt dat koning Willem-Alexander onder de prominenten is die hem de afgelopen dagen hebben gebeld om apparatuur en maskers te bestellen. Hij zegt dat in een gesprek met het Duitse Der Spiegel.

Het gaat om het bedrijf Dräger dat volgens topman Stephan Dräger op dit moment wordt platgebeld door functionarissen die apparatuur voor hun land willen kopen. Wat Willem-Alexander precies wilde bestellen is niet duidelijk. De RVD bevestigt dat de koning heeft gebeld maar noemt het bedrijf niet.

Het Duitse bedrijf maakt onder andere 10.000 beademingsapparaten voor de Duitse regering die in fases worden geleverd. Dräger noemt onder anderen de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz die aan de lijn hing en duizend apparaten wilde. Hij moet het volgens de topman echter doen een schamele 50 toestellen want meer kan er niet worden geleverd.

Volgens Dräger hebben „ontelbare ministers uit alle mogelijke landen gebeld en dit weekeinde de koning van Nederland”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen