Formule 1 overweegt seizoenseinde in 2021 en korter raceweekend

Print
Formule 1 overweegt seizoenseinde in 2021 en korter raceweekend

Mattia Binotto Afbeelding: EPA

De Formule 1 overweegt om het seizoen door te trekken naar 2021. Ook is het een optie om de raceweekenden in te korten. Dat heeft Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, gezegd in gesprek met Sky Italia.

„We overwegen verschillende opties; denk bijvoorbeeld aan twee tot drie races in januari of het schrappen van vrije trainingen op de vrijdag”, zei Binotto. „Een waardige racekalender is van groot belang, niet alleen voor de sport en voor de show, maar ook voor de teams en de organisatoren. We hebben de FIA dan ook de volledige vrijheid gegeven om een schema samen te stellen waarmee we zo snel mogelijk weer kunnen gaan racen.”

Het nieuwe raceseizoen begint normaliter half maart. Dit jaar werd de eerste race van het jaar, in Australie, op het laatste moment geschrapt. De eerste race die nu op de kalender staat is de Grote Prijs van Canada, die moet plaatsvinden op 14 juni.

Inmiddels zijn de grands prix van Australië, Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje, Monaco en Azerbeidzjan afgelast.