Autostoel wordt bed: eind dit jaar kan het in de BMW X7

Print
Autostoel wordt bed: eind dit jaar kan het in de BMW X7

Afbeelding: BMW

In een rijdende auto languit liggen slapen op de bijrijdersstoel: tot nu toe was het verboden, maar BMW heeft een stoel ontwikkeld die dit wél veilig en verantwoord maakt. Eind dit jaar is de slaapstoel verkrijgbaar in de BMW X7 en volgens de autofabrikant voldoet hij aan alle wettelijke eisen.

BMW heeft de stoel van extra zachte kussens voorzien en ook van nieuwe, in de stoel ingebouwde airbags, die de liggende passagier als het ware omarmen bij een eventuele botsing. Verder is de behuizing van de gordel niet - zoals gebruikelijk - in de deurstijl ingebouwd, maar in de stoel zelf. Gaat de stoel in de ligpositie, dan verhuist de gordel gewoon mee.

Autostoel wordt bed: eind dit jaar kan het in de BMW X7
Foto: BMW

Zelfrijdend

De stoel, met een rugleuning die je tot zestig graden in een bijna volledige ligpositie kan draaien, wordt eind dit jaar leverbaar in de X7, de grootste SUV van BMW. Dat is niet zonder reden: de nieuwe stoel neemt in een auto namelijk wel veel ruimte in beslag.

Hij is vooral ontwikkeld met het oog op de toekomstige generatie zelfrijdende BMW’s. Omdat straks niemand meer de auto hoeft te besturen, kunnen alle inzittenden onderweg desnoods gaan slapen. Inclusief degene die nu nog achter het stuur zit.

Autostoel wordt bed: eind dit jaar kan het in de BMW X7
Foto: BMW

Ruimtereis

BMW noemt de stoel ZeroG Lounger en hij moet de passagier straks het gevoel geven dat-ie los komt van de zwaartekracht, zoals dat ook tijdens een ruimtereis gebeurt. In de zonneklep is een extra scherm voor het infotainment ingebouwd, zodat de passagier al liggend een film of tv kan kijken.

Om wagenziekte te voorkomen, kunnen op het scherm ook speciaal ontwikkelde animaties worden vertoond, waardoor je bijvoorbeeld minder gauw draaierig wordt in bochten. Over de prijs van deze nieuwe optie in de BMW X7 is nog niets bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen