Koude, winderige zondag met kans op winterse buien

Print
Koude, winderige zondag met kans op winterse buien

Kans op lichte winterse neerslag. Afbeelding: Shutterstock

Een matige tot harde noordelijke wind zorgt deze zondag voor lage temperaturen. Qua weer missen thuisblijvers dus niks. Ook kan er lokaal wat winterse neerslag vallen. Dat meldt Weerplaza.

Vooral in het noorden en westen schijnt de zon, in het oosten en zuidoosten kan uit dikkere bewolking wat neerslag vallen. In de middag klaart het op. Het wordt 5 tot 8 graden en er staat een matige tot harde noordelijke wind.

Bekijk hier de weersverwachting voor Limburg

Winterse bui

Ook maandag is het koud, verspreid valt een winterse bui, maar de wind neemt wel af. Weerman Wilfred Janssen van Weerplaza sluit niet uit dat het maandagochtend vroeg in het noorden lokaal een beetje wit is op bijvoorbeeld autoruiten en tuintafeltjes. ,,Maar dat is van korte duur. Als de zon erbij komt is de witte neerslag snel weer verdwenen.”

Dinsdag blijft het droog met meer ruimte voor de zon. In de nacht vriest het een paar graden. Vanaf woensdag kan dagelijks weer een enkele bui vallen, maar de temperatuur gaat wel weer iets omhoog.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen