Voetballer haalt hard uit naar Italiaanse autoriteiten

Print
Voetballer haalt hard uit naar Italiaanse autoriteiten

Diego Godín. Afbeelding: Getty

Voetballer Diego Godín heeft forse kritiek geleverd op de Italiaanse autoriteiten. De Uruguayaanse verdediger van Internazionale vindt dat de Serie A te laat is stilgelegd.

Godín zat op 8 maart de hele wedstrijd op de bank toen Internazionale van Juventus verloor (0-2). Zijn ploeggenoot Stefan de Vrij speelde wel de hele wedstrijd, net als Matthijs de Ligt van Juventus. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de topper zonder publiek afgewerkt.

Een paar dagen na de wedstrijd werd bekend dat verdediger Daniele Rugani van Juventus besmet was met het coronavirus. Hij zat net als Godín de hele wedstrijd op de bank. ,,Maar er waren tijdens die wedstrijd misschien ook al andere spelers besmet. En daar kom je dan mee in contact”, vertelt Godín aan de Zuid-Amerikaanse versie van ESPN.

Lees ook: ‘Besmettingspiek coronavirus in Italië nog niet bereikt’

Positieve test

,,We zijn te lang met voetballen doorgegaan en veel te lang blootgesteld aan corona”, vindt Godín. ,,Er werd pas echt ingegrepen toen de selectie van Juventus na de positieve test van Rugani in quarantaine moest. Pas toen werd de competitie stilgelegd.”

Inmiddels zijn ook Paulo Dybala en Blaise Matuidi, allebei van Juventus, positief getest op corona. ,,Het leek niet zo erg. Men dacht dat het vooral een probleem in China was”, zegt Godín. ,,Er werd stukje bij beetje ingegrepen. De overheid nam niet meteen drastische maatregelen.”

Indrukwekkend

In Italië zijn er inmiddels al meer dan 10.000 mensen aan het coronavirus overleden. Er is een tekort aan bedden in de overvolle ziekenhuizen. Artsen en verplegers maken overuren. ,,De inzet van het medisch personeel is indrukwekkend”, vindt Godín. ,,We kunnen hen nooit voldoende bedanken.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #31. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen