Enquete: meeste Nederlanders blijven thuis vanwege coronavirus

Print
Enquete: meeste Nederlanders blijven thuis vanwege coronavirus

Afbeelding: Getty

Het gedrag van de Nederlanders om besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen, lijkt vrijwel op de situatie als er een harde lockdown was geweest. Dat meldt opiniepeiler Maurice de Hond van Peil.nl op basis van onderzoek.

Zo blijft 93 procent van de ondervraagden zo veel mogelijk thuis, een week eerder was dit nog 85 procent. De meeste ondervraagden vinden dat de overheid geen volledige lockdown af moet kondigen, 68 procent is het eens met de huidige maatregelen. 21 procent van de ondervraagden is voorstander van een volledige lockdown.

Lees ook: Toch nog veel Limburgers trekken eropuit, maar iedereen houdt afstand

Fataal

Ongeveer een derde van de Nederlanders is bang dat een besmetting met het longvirus fataal zal aflopen. Van de 65-plussers is dat 72 procent, blijkt volgens De Hond uit zijn peiling.

Van de ouderen schat 14 procent dat ze een kans hebben om besmet te raken. Van de ondervraagden onder de 35 jaar is dat 31 procent.

Lees ook: Hoe weet je of je het virus hebt? Antwoord op twintig vragen rondom het coronavirus

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen