Boete voor vliegtuigspotters die uitrukten voor laatste landing van KLM-Boeing 747

Print
Boete voor vliegtuigspotters die uitrukten voor laatste landing van KLM-Boeing 747

De politie stuurt vliegtuigspotters weg tijdens de landing van de laatste Boeing 747-400. Afbeelding: ANP

De politie heeft zondag meerdere vliegtuigspotters een boete gegeven. De spotters hadden hun auto in de buurt van Schiphol langs de weg neergezet om te kijken naar de laatste landing van een Boeing 747 van KLM.

Het vliegtuigtype zou volgend jaar voor het laatst de lucht ingaan met passagiers maar vanwege de coronacrisis besloot KLM dat dit jaar al te doen.

Het vliegtuig met de naam City of Shanghai landde omstreeks 15.30 uur na een vlucht uit Mexico-stad op Schiphol. De gemeente Haarlemmermeer had vooraf al duidelijk gemaakt dat het, vanwege de maatregelen rond het virus, verboden was te gaan kijken. Toch kwamen meerdere spotters richting Schiphol. De politie deelde bekeuringen uit voor het niet naleven van het samenscholingsverbod.

Boete voor vliegtuigspotters die uitrukten voor laatste landing van KLM-Boeing 747
Een Boeing 747-400 met de naam City of Shanghai landt na een vlucht uit Mexico-stad op Schiphol. Het is de laatste boeing 747 die door KLM wordt gebruikt voor een passagiersvlucht. De luchtvaartmaatschappij heeft vanwege de coronacrisis besloten om vervroegd te stoppen met het gebruik van het toestel. Foto: ANP

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →